Breda Mulec: Aleksander in Vurberški zmaj v deželi nenavadnih bitij, trda vezava

Breda Mulec: Aleksander in Vurberški zmaj v deželi nenavadnih bitij, trda vezava

Številka: 2838088
Nadebudna junaka, Aleksander in zmajček Vurko, tudi tokrat odkrivata starodavne zgodbe o Vurberku in Dupleku z okolico. Čudežni časovni voz, ki ga odkrijeta v sosedovi garaži, ju odpelje v bližnjo in daljno preteklost, na potovanjih pa srečata grofa Kresnika, črnega bika, ajde, coprnice, rimske deklice in še mnogo drugih, nenavadnih bitij. Celoten opis
19,99 €
Dostava Mimovrste

Pri dobavitelju

14.5. predviden osebni prevzem
Prevzemna mesta
 
18.5. predvidena dostava na dom
 

Številka: 2838088

Predstavitev

Breda Mulec: Aleksander in Vurberški zmaj v deželi nenavadnih bitij

Zmaj Vurko in deček Aleksander sta bila najboljša prijatelja. Raziskovala sta Duplek in okoliške kraje, tekala ob korenškem potoku in ob reki Dravi, včasih pa sta obiskala tudi gramozno jamo v Dupleku, ki je sedaj vodni zabaviščni park. Po dečkovi in zmajevi glavi je rojilo veliko stvari.

Dolgočasne igrice na računalniku ju niso zanimale, ampak sta jo raje mahnila k babici in dedku, ki sta jima pripovedovala nadvse zanimive legende okoliških krajev o čarovnicah, vurberškem Kresniku in drugih zelo zanimivih rečeh. Nekega dne pa ju je dedek presenetil s pomembnim odkritjem, zaradi katerega sta našla pravi časovni stroj, ki je mala radovedneža popeljal v svet domišljije. 

Lastnosti knjige

  • Jezik: slovenski
  • Založba: Didakta
  • Vezava: trda
  • Število strani: 64
  • Leto izdaje: 2020
  • Dimenzije: 21,5 × 30,5 cm