illy kavne kapsule iperEspresso Normal, 21 kapsul

Ocena: 4,7 114 ocen Znamka: illy Naša številka: 420560

illy kavne kapsule iperEspresso Normal, 21 kapsul

Kavne kapsule Illy iperEspresso Normal omogočajo sodoben, hiter in higienski način priprave espresso kave. Strokovno pripravljena skodelica espresso kave bo vsebovala največ 1,5% kofeina. Paket vsebuje 21 kapsul. Celoten opis

11.18
4.7 114

11,18 € Vključno z DDV

Naša številka: 420560

Predstavitev

Opis artikla

Kavne kapsule Illy IperEspresso Normal predstavljajo sodoben, hiter in higienski način priprave profesionalne skodelice espresso kave v udobju vašega doma. Paket vsebuje 21 kapsul.

Proces priprave

Edinstveni dvostopenjski proces zagotavlja pripravo aromatične in kremaste skodelice espresso kave. V prvi fazi se topla voda pod pritiskom zmeša s kavo v kapsuli in na ta način izloči pristno aromo kave. V drugi fazi se sprostijo še aromatična kavna olja, ki se sprostijo in izločijo skozi dno kapsule. Na ta način je kava v celoti pripravljena v sami kapsuli, vam pa je prihranjen dragocen čas, ki bi ga sicer zapravili za čiščenje aparata.

Kaj je espresso?

Espresso lahko opredelimo kot skodelico kave, ki je pripravljena po posebnem postopku in ne presega več kakor 40 ml. Edini sestavini, ki jih vsebuje sta voda in kava iz sveže mletih kavnih zrn.

Pri ocenjevanju kakovosti espressa, so vključeni skoraj vsi čuti:

  • Prvi izmed njih je nedvomno vizualni prizor. Privlačen izgled boste dosegli s postrežbo kave v elegantnih, porcelanastih skodelicah. Videz popolnega espressa vsebuje tudi 2–4 mm lešnikovo rjave kavne pene, ki ostane obstojna do 2 minuti po pripravi.
  • Naslednji vas pozdravi vonj Illy kave, ki je močen in intenziven ter prinaša občutek notranje izpolnitve in zadovoljstva.
  • Naposled vas omami še njen uravnotežen okus, ki daje občutek udobja in ostane prisoten še vsaj 10 minut po pitju kave.

Illy kava

Arabica ali Robusta Najpomembnejša razlika med tema vrstama kave je vsebnost kofeina, ki je v Arabici za razliko od Robuste nižja za skoraj 1/3. Pomembna razlika je tudi v okusu, saj se Arabica nekoliko bolj kisla kakor Robusta, vendar je Ronusta tudi nekoliko bolj grenka kakor Arabica. Razlika se odraža tudi v intenzivnosti pridelave, saj se kava Arabica goji le na višjih nadmorskih višinah. Vsaka od njiju se deli na več vrst, ki so običajno poimenovane po regiji iz katere izhajajo oz. v kateri se gojijo.

Illy iperEspresso predstavlja popolno harmonijo med kislostjo in grenkobo, ki jo je mogoče doseči le z mešanico dveh vrst kakovostne kave.


Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Tip kapsul illy
Število škatel 1
Število porcij / Število obrok 21 Kos
Priporočeno Francis Francis X7.1, Y1.1. X1
Brezkofeinske kapsule ne