illy brezkofeinska kava v zrnu, 250 g

Ocena: 4,6 94 ocen Znamka: illy Naša številka: 420548

illy brezkofeinska kava v zrnu, 250 g

Privoščite si popolno skodelico Illy brezkofeinske kave, ki vsebuje manj kot 0,05% kofeina. Zahvaljujoč edinstvenemu pakiranju v pločevinki, kavna zrna ohranjajo pristno aromo in močan okus. Vsebuje 250 gramov kavnih zrn. Celoten opis

8.98
4.6 94

8,98 € Vključno z DDV

Naša številka: 420548

Predstavitev

Opis artikla

Illy brezkofeinska kava v zrnu je idealna izbira za vse, ki si vsakokrat zaželijo sveže mleto in sveže pripravljeno skodelico brezkofeinske kave, ki vsebuje manj kot 0,05% kofeina. Rezultat je popolno pripravljena skodelica kave, ki ponuja kremasto strukturo, poln okus in aromatičen vonj.

Primerna je za pripravo v vseh espresso kavnih aparatih, ki omogočajo mletje kave, primerna pa je tudi za klasično domačo pripravo kave. Praktična posoda v obliki pločevinke, zagotavlja ohranjanje pristne arome in okusa.

Vsebina: 250 g

Kaj je espresso?

Espresso lahko opredelimo kot skodelico kave, ki je pripravljena po posebnem postopku in ne presega več kakor 40 ml. Edini sestavini, ki jih vsebuje sta voda in kava iz sveže mletih kavnih zrn.

Pri ocenjevanju kakovosti espressa, so vključeni skoraj vsi čuti:

  • Prvi izmed njih je nedvomno vizualni prizor. Privlačen izgled boste dosegli s postrežbo kave v elegantnih, porcelanastih skodelicah. Videz popolnega espressa vsebuje tudi 2 – 4 mm lešnikovo rjave kavne pene, ki ostane obstojna do 2 minuti po pripravi.
  • Naslednji vas pozdravi vonj Illy kave, ki je močen in intenziven ter prinaša občutek notranje izpolnitve in zadovoljstva.
  • Naposled vas omami še njen uravnotežen okus, ki daje občutek udobja in ostane prisoten še vsaj 10 minut po pitju kave.

Illy kava

Arabica ali Robusta

Najpomembnejša razlika med tema vrstama kave je vsebnost kofeina, ki je v Arabici za razliko od Robuste nižja za skoraj 1/3. Pomembna razlika je tudi v okusu, saj je Arabica nekoliko bolj kisla kakor Robusta, vendar je Robusta tudi nekoliko bolj grenka kakor Arabica. Razlika se odraža tudi v intenzivnosti pridelave, saj se kava Arabica goji le na višjih nadmorskih višinah. Vsaka od njiju se deli na več vrst, ki so običajno poimenovane po regiji iz katere izhajajo oz. v kateri se gojijo.

Kava Illy predstavlja popolno mešanico in harmonijo med kislostjo in grenkobo, ki jo je mogoče doseči le z mešanico dveh vrst kakovostne kave.


Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Teža 250 g
Število kosov v pakiranju 1 Kos
Vrsta kave brez kofeina