Café Majada Jamaica Blue Mountain kava v zrnu, 100 g

Ocena: 4,2 9 ocen Znamka: Café Majada Naša številka: 583971

Café Majada Jamaica Blue Mountain kava v zrnu, 100 g

Edinstveno pražena kavna zrna Cafe Majada Jamaica Blue Mountain predstavlja eno izmed najbolj znanih kav na svetu. Sestoji iz 100% kave Arabica, ki ponuja uravnotežen in nežno kiselkast okus, dopolnjen s sadnimi toni. Vsebina vrečke znaša 100 gramov. Celoten opis

25.71
4.2 9

25,71 € Vključno z DDV

Naša številka: 583971

Predstavitev

Opis artikla

Kava v zrnu Cafe Majada Jamaica Blue Mountain je ena izmed najbolj priznanih kav na svetu in je tudi visoko ovrednotena. Kavna zrna za kavo Jamaica Blue Mountain sestojijo iz 100% kave Arabica in so pridelana na visoki nadmorski višini.

Ponujajo uravnotežen okus z značilno nežno kislostjo in s pridihom sadnih not. Rezultat je aromatična skodelica kave z bogatim cvetličnim vonjem ter prijetno sladkim in mehko kislim okusom.

Primerna je za pripravo „filter“ kave ali za domač način priprave „turške“ kave.

Vsebina: 100 g

Podjetje Cafe Majada, s sedežem pod vulkanom Pilon de Los Naranjos, v osrčju gora Apaneca – Ilamatepec, je bilo ustanovljeno leta 1966, kot posledica združenja lokalnih pridelovalcev kave. Od približno 120 nasadov v regiji, tam odkupujejo kavna zrna tudi svetovne vodilne blagovne znamke kot sta Starbucks ali Illy. Vizija podjetja še vedno temelji na 5. temeljnih načelih družbe – enotnosti, demokraciji, svobodi, pravičnosti in ekonomiji. Del strategije podjetja pa sloni na postopni pridružitvi najboljših kavnih plantaž, za zagotavljanje pristnega porekla.

Poleg tega se številne njihove plantaže pohvalijo s certifikatom Rainforest Alliance, priznane organizacije, ki nadzoruje pridelavo in proizvodnjo tropskih pridelkov, vključno s kavo. Za pridobitev tega certifikata, morajo kmetije oz. plantaže izpolnjevati vrsto okoljskih in socialnih standardov, kot so npr. omejitev uporabe kemikalij in gnojil, rastni ukrepi, skladnost z ustreznimi delovnimi pogoji za zaposlene, ustrezno izplačilo delavcev in prepoved dela otrok. Prav tako, certifikat lahko dobijo le pridelovalci, ki kavovce gojijo na srednji in visoki nadmorski višini.


Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Teža 100 g
Število kosov v pakiranju 1 Kos
Vrsta kave arabika
Rainforest Alliance da