LINIT DESIGN Plošča za razvoj bilateralne koordinacije - možgani

LINIT DESIGN Plošča za razvoj bilateralne koordinacije - možgani

Številka: 100053785376
Partnerska prodaja
Tehniko Braingym je leta 1969 izumil znanstvenik Paul Dennison. To je gimnastika za možgane. Namen programa je v celoti aktivirati možgane za učenje z uporabo gibanja. Celoten opis
17,99 €
Vključno z DDV

Razprodano

Številka: 100053785376

Predstavitev

Tehnika se je razvijala še naprej in vodila do pripomočkov za bilateralizacijo, torej povezovanje leve in desnih strani možganov ter spodbujanje razvoja čim več nastanka novih sinaps v možganih. Tako kot Ležeča osmica imajo tudi te plošče pozitiven učinek na lateralizacijo gibanja (prečkanje osrednje črte telesa, ki omogoča boljše povezave med levo in desno stranjo možganov) in pozitivno vplivajo na razvoj:

fine motorike,

pisanja in njegovih veščin,

povečanja in izboljšanja koncentracije in pozornosti.

V času, ko ni veliko časa za naravno zaporedje razvoja otrok in se v vseh stvareh hiti, te plošče pomagajo tudi otrokom, ki so preskočili določene faze razvoja (npr. plazenje) in se posledice kasneje (najpogosteje v šolskem obdobju) odražajo v s pomanjkanjem pozornosti in nezmožnosti, da se otrok osredotoča na določene naloge.

Dvostranske tablice nimajo omejitve staranja in se lahko uporabljajo v predšolskem obdobju, kot pomoč v šolskem obdobju, pa tudi za odrasle, kadar se počutijo preobremenjene, živčne in utrujene od vsakodnevnih obveznosti.

KAKO UPORABLJATI?

Postavite ploščo pred vas na mizo, postavite roke na končni točki na obeh straneh. Levo vodilo primite z levo in desno vodilo z desno roko. Vodila vodite z obema rokama hkrati do zadnje točke in nazaj.

Po tem korak lahko vajo otežite s prečkanjem rok tako, da z levo vodite desno vodilo in obratno. Da stvar še bolj otežite opravljajte naloge z zaprtimi očmi.

Cilj je vedno delati z obema rokama hkrati.