SunDirect IR grelna plošča MD450-Plus, ogledalo

Znamka: SunDirect Naša številka: 1297069

Odprodaja

SunDirect IR grelna plošča MD450-Plus, ogledalo

Infrardeča grelna plošča z ogledalom Sundirect MD450-Plus deluje z močjo 450 W in je sposobna zagotoviti zdravo, varno in varčno ogrevanje z življenjsko dobo do 30 let. IR Paneli so odlična ogrevalna naložba, ki vas bo grela vrsto let in se vam bo povrnila že v nekaj mesecih! izžarevajo eleganco in dajejo jasen odsev. Celoten opis

226.09

299 € Vključno z DDV
226,09 €
-24%

Naša številka: 1297069

Predstavitev

Opis artikla

slika

Infrardeča grelna plošča z ogledalom MD450-Plus vam zagotavlja zdravo, varno in varčno ogrevanje z življenjsko dobo do 30 let. Grelno telo panela je narejeno iz ogljikovih kristalov, ki kar 99% električne energije pretvorijo v toplotno, kar pomeni nizke stroške ogrevanja. Toplota se zaradi akumulacije v stenah in predmetih zadrži v stanovanju dlje časa. 

Grelne plošče z ogledalom Sundirect izžarevajo eleganco in dajejo jasen odsev, njihova največja prednost pa je v tem, da tudi grejejo. Pri visoki vlagi se ogledalo zahvaljujoč se posebnim lastnostim infrardečih valov ne orosi. Grelne plošče z ogledalom so odlične za vašo kopalnico ali za kopališča, poleg tega pa jih je moč namestiti tudi v katerikoli drug bivalni prostor. Dotična plošča ni samo zelo tanka, ampak tudi izredno elegantna, elegantno se prilega vsakemu prostoru ter uspešno skriva dejstvo, da je grelni element


Te izvrstne grelne plošče lahko uporabljate v lesenih hišah ali v najbolj vlažnih kopalnicah. Ker so IR paneli tanki, izjemno lahki in predvsem estetski, jih lahko kot sliko pritrdite na steno v kateremkoli prostoru. Z njimi lahko pozimi samostojno ogrevate, v prehodnih obdobjih, kot sta jesen in pomlad, pa prostorom le dodajate toploto. Primerni so za vse vrste podlage, kot so klasični zidovi, keramika, les, gips plošče, siporeks itd

Grelno ploščo lahko uporabljate tako, da ogrevanje regulirate z gumbom za vklop/izklop na zadnji strani, vendar pa vsekakor priporočamo uporabo termostata. Pri nakupu grelne plošče ta ni priložen, ga je pa mogoče dokupiti. En termostat Smart 1.0 ali Smart 1.0 Pro lahko v istem prostoru upravlja več grelnih plošč serije Plus tudi, če niso v vidnem polju. IR grelno ploščo lahko priključite na električno omrežje prek vtičnice ali pa s kablom pod stalno napetostjo. 

uživajte


slika

Montaža IR panelov ne bi mogla biti enostavnejša. Montaža poteka v treh preprostih korakih, ki si sledijo v logičnem zaporedju: 

 • s pomočjo priloženega nosilca označite 6 lukenj in jih izvrtajte;
 • privijačite nosilec in nanj nataknete ploščo;
 • IR panel vtaknete v vtičnico in pritisnete gumb za vklop/izklop na zadnji strani.

Pri IR-ogrevanju se stene segrevajo, saj infrardeči žarki prodrejo tudi več centimetrov globoko v steno. To stene izsušuje in nadležna črna plesen izgine iz kotov, zrak pa ostane primerno vlažen in prijeten za dihanje.

Glavna prednost panelov je, da vam pri sami montaži ni treba posegati v samo stanovanje, zato v večini primerov ne potrebujete nikakršnih dovoljenj lastnikov stanovanja. V primeru selitve pa lahko IR ogrevalni sistem enostavno odnesete s seboj 


Za ogrevanje stanovanja ali hiše vsako leto porabimo velike vsote denarja. Z izbiro inovativnega kakovostnega ogrevalnega sistema v obliki IR-plošč lahko že letos privarčujete kar 40% letnega proračuna za ogrevanje! Se sprašujete, kako je to mogoče? IR-grelne plošče so namreč sposobne pretvoriti 99% električne energije v toplotno energijo. 


Ker so infrardeči valovi del sončne svetlobe, so popolnoma varni za uporabnika. Že desetletja se uporabljajo celo v zdravstvene namene, predvsem za zdravljenje bolečin v mišicah in sklepih. Tudi v porodnišnicah so inkubatorji pogosto opremljeni z infrardečimi sistemi ogrevanja, zato novorojenčkom vzdržujejo toploto. 

uživajte


slika

Ogrevanje z IR-ploščami ne povzroča dvigovanja prahu in bakterij, ki se nabirajo v stanovanju. S tem lahko preprečimo ali omejimo alergije in bolezni! IR-paneli ne izsušujejo zraka, zato ne dražijo sluznice in dihalnih poti. To je izvrstno za starejše, otroke in dojenčke, ki so na to veliko bolj občutljivi. IR-žarki se kot toplotna terapija že vrsto let uporabljajo v zdravstvene namene. Z njimi se odpravljajo bolečine v mišicah, hrbtenici in sklepih. Zaradi toplote, ki prodre globoko v tkivo, se izboljšata fizično in psihično počutje.


Povzetek

 • Prihranek denarja pri nakupu goriv in nizka poraba električne energije. IR-grelne plošče so sposobne pretvoriti 99 % električne energije v toplotno.
 • IR plošče ne porabljajo kisika v prostoru, tako da dodatna ventilacija ni potrebna
 • Segrevajo stene in predmete v bližini in enakomerno razporedijo toploto.
 • Oddajajo prijetno toploto, ki prodre v tkivo.
 • Ne povzročajo suhega zraka, saj iz sten potegnejo vlago, ki vlaži zrak.
 • Ne povzročajo dvigovanja prahu in bakterij.
 • S tem, ko segrevajo stene prostorov, preprečujejo nastanek plesni.
 • Enakomerno razporejajo toploto, tako da ni nihanj v temperaturi zraka.
 • Imajo pozitivne učinke na zdravje.
 • Ni stroškov vgradnje, ker je montaža grelne plošče enostavna in ne zahteva razbijanja in zidarskih del.
 • Delujejo neslišno, tako da niso moteče za okolico.
 • Imajo dolgo življenjsko dobo, in sicer neverjetnih 100.000 ur oziroma 30 let.
 • So okolju prijazne, saj ne oddajajo škodljivih emisij.

Tehnične podrobnosti

Moč 450 W
Dvojna funkcija grelec in ogledalo
Samostojno ogreva povprečno izoliran bivalni prostor z eno zunanjo steno velikosti do: 7 m2
Samostojno ogreva povprečno izolirano kopalnico z eno zunanjo steno velikosti do: 4 m2
Sprednja plošča ogledalo
Dimenzije 60 × 100 × 2 cm
Teža 16,4 kg
Dolžina priključnega kabla 1,9 m
Dosežena temperatura spredaj 85°C–95°C
Dosežena temperatura zadaj 45°C
Varnost 5 varnostnih senzorjev proti pregrevanju
Namestitev stenska
Certifikati CE, ROHS, TUV GS, IP44
Življenjska doba 30 let ali do 100.000 ur

Garancija: 5 let


Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Višina 60 cm
Dolžina 1 m
Debelina 20 mm
Zmogljivost 450 W
Teža 16.4 kg