Igrače za pse

Velikost: medium

Igrače za pse služijo za zabavo, šolanje in treniranje spomina vaših ljubljenčkov. Na trgu je na voljo vrsta interaktivnih, piskajočih, plišastih in trpežnih igrač za pse. Katera bo prava za vašega štirinožnega prijatelja?

Prikaži več

Interaktivne in spretnostne igrače za pse

 • Interaktivne igrače za pse za treniranje raznih spretnosti so primerne za dovzetne štirinožne prijatelje, katerih motivacija so različni pasji priboljški, skriti v notranjosti igrače. Igrače – spretnostne igrače so običajno izdelane iz lesa ali plastike. Običajno imajo več težavnostnih stopenj, priporočljivo je začeti z najnižji stopnjo in psu pokazati, kako igračka deluje. Idealne so za pametne pse, kot so borderski ovčarji.

Plišaste igrače za pse

 • Plišaste igrače so zelo priljubljene, primerne so za pse, ki niso nagnjeni k uničevanju igrač. Pogosto se uporabljajo plišaste igrače, opremljene z različnimi vrvicami, grizali in vozli ki jih psi obožujejo.

Piskajoče igrače za pse

 • Piskajoče igrače so priljubljene pri večini psov, saj ob pritisku oddajajo različne zvoke. Običajno so izdelane iz gume ali tekstila, lahko služijo tudi kot igrače za prinašanje ali za vodo. Posebej priljubljene so zlasti pri majhnih pasmah.

Vzdržljive in neuničljive igrače za pse – vleke in kongi

 • Trpežne pasje igrače so primerne za pse, ki plišaste ali gumijaste igrače po nekem času uničijo ali se za igračo radi borijo. Praviloma so izdelane iz trpežne gume, trdne tkanine ali vrvi, treba je upoštevati večjo težo igrače. Med priljubljene igrače sodijo tekstilne vleke. Idealno za pse pasem »bull« z močnim oprijemom.

Igrače za pse za prigrizke

 • Igrače primerne za aktivne in radovedne pse. Delujejo po principu motivacije s pomočjo priboljška. Najpogostejše se posebne igralne žoge, napolnjene s priboljški. Te igrače so idealne, če se mora pes sam zabavati. Pomagajo tudi pri premagovanju ločitvene tesnobe.

Dentalne igrače za pse

 • Dentalne igrače psa motivirajo k žvečenju in grizenju igrače. Običajno so izdelane iz naravnega kavčuka. Gumijasti izrastki na igrači psom masirajo dlesni in odstranjujejo zobne obloge. Namesto njih lahko uporabimo tudi dentalne palčke za pse.

Vodne igrače za pse

 • Igrače zasnovane predvsem za prinašanje in zabavo v vodi – plavajo na gladini. Primerne so za vodne pasme psov in prinašalce. Služijo lahko tudi kot pripomoček pri šolanju psa.

Frizbi za pse

 • Leteči krožniki iz gume ali plastike so priljubljena igračka za prinašanje. Uporabljajo se lahko pri šolanju in skrbi za kondicijo psov s prekomerno težo.

Metalci žogic za pse

 • Metalci žogic so odlični za aktivne pse, ki obožujejo prinašanje. Obstajajo ročni in samodejni metalci žogic.

Pri izbiri pasje igrače pazite na njeno neoporečnost.

Več informacij:

Vsak pes bi moral imeti svoj prostor, kjer se lahko nemoteno igra ali spočije. Izbirajte med raznoliko ponudbo pasjih ležišč.


Igrače za mladičke, odrasle pse in starejše pse imajo različne lastnosti

Pasjo igračo izbirajte ob upoštevanju starosti svojega štirinožnega prijatelja.

 • Igrače za mladičke – za mladičke z mlečnimi zobmi so primerne mehke in lahke plišaste ali piskajoče igrače
 • Igrače za odrasle pse – odrasli psi s popolnoma razvitimi zobmi lahko uporabljajo mehke in trše igrače iz gume in tekstila, med najbolj priljubljene sodijo vleke
 • Igrače za starejše pse – starejši psi ne smejo obremenjevati zob z grizenjem trdih in težkih igrač, primernejše so gumijaste ali tekstilne igrače

→ Pri izbiri igrače upoštevajte tudi pasmo in težo psa. Za majhne pse niso priporočljive težke igrače, igrače za velike pse pa ne smejo vsebovati majhnih sestavin, ki bi jih pes lahko pogoltnil.

Več informacij:

Tudi mačke so velike ljubiteljice igre. V kategoriji igrač za mačke lahko izbirate med interaktivnimi in spretnostnimi igračami, tuneli in plišastimi mišmi.

 • Velikost
  medium
  ×
Trixie pasja igrača Activity Bone
4x

Trixie pasja igrača Activity Bone

21,68 €
20,33 €

Zabavna aktivna pasja igrača Activity Bone je namenjena psihični zaposlitvi psa. Psa spodbuja k iznajdljivosti in mišljenju. Za dobro opravljeno delo je tudi nagrajen s priboljški.

Več informacij
Dostava Mimovrste

Igrače za pse

Kako zamotiti pasjega ljubljenčka, ko je sam doma ali med sprehodom po parku? Ponudite mu pasjo igračo. Plišaste ali gumijaste igrače za pse so primerne za domačo zabavo, interaktivne in spretnostne igrače včasih psa lahko zabavajo tudi več ur.

Za izlete po naravi si priskrbite igrače za prinašanje ali vodne igrače. Na potovanju lahko psa trenirate s pomočjo povodcev za šolanje psa in drugih pripomočkov za treniranje.