TORF ZIEGLER Šotni toplotni nosilec – 30 x 40 cm

Znamka: TORF ZIEGLER Naša številka: 100043738409

Partnerska prodaja

TORF ZIEGLER Šotni toplotni nosilec – 30 x 40 cm

Šotni toplotni nosilec 30 × 40 cm služi za večkratno uporabo pri termoterapiji. Zdravilna šota sprošča mišice in izboljšuje prekrvavitev.Primeren za šotno blazinico za enkratno uporabo. Celoten opis

14

16 € Vključno z DDV
14 €

Naša številka: 100043738409

Predstavitev

Opis artikla

Šotni toplotni nosilec 30 × 40 cm služi za večkratno uporabo pri termoterapiji. Zdravilna šota sprošča mišice in izboljšuje prekrvavitev.

Primeren za šotno blazinico za enkratno uporabo.

Šotni toplotni nosilec (ŠTN) se segreva s pomočjo grelca, v vodni kopeli (glede na navodila proizvajalca grelca). Je sestavni del pri aplikaciji šotnih blazinic za enkratno uporabo.

Šotni toplotni nosilec je izdelan iz prijetnega plastificiranega materiala, ki je odporen tudi na temperature okoli 70 °C, robovi so opremljeni z razširjenim zvarom, ki preprečuje morebitno uhajanje mase. Posebna površina zagotavlja popolno čistočo in higieno.

Za povečanje prilagodljivosti so nosilci napolnjeni s šotno maso konsistence paste.

ŠTN se proizvajajo v 3 merah, ki ustrezajo velikosti blazinic za enkratno uporabo.

Toplotni nosilci se lahko uporabijo tudi brez šotnih blazinic za enkratno uporabo, tako kot na primer Lavatherm in druge toplotne blazinice za predgretje bolnika.

Navodilo za uporabo:

Šotni toplotni nosilec (ŠTN) segrevamo s pomočjo grelca, v vodni kopeli (glede na navodila proizvajalca grelca). Če želite ŠTN uporabiti kot toplotni medij, svetujemo, da se segreje v vodni kopeli pri temperaturi 55 °C–65 °C. Konstantna temperatura vode pri ogrevanju ne sme preseči 70 °C. Čas, potreben za segretje nosilca, je 25–50 minut, odvisno od velikosti nosilca. Nato je ŠTN pripravljen za uporabo. Za ponovno uporabo nosilca ga vstavite nazaj v vodno kopel najmanj za 5–7 minut.

Kaj lahko naredim za to, da šotni toplotni nosilec (ŠTN) služi čim dlje? Upoštevajte in pazite na naslednja načela:

  • Mokrih, segretih ŠTN nikoli ne puščajte odloženih na mestih, ki so izpostavljena neposrednemu sončnemu sevanju. Niti skozi steklo, torej npr. na oknih in podobnih površinah.
  • ŠTN ne uporabljajte v prostorih z naslednjo kombinacijo dejavnikov – prekomerna temperatura, visoka vlaga in koncentracija klora (na primer bazeni).
  • ŠTN ne izpostavljajte temperaturam, višjim kot 70 °C. In sicer niti kratkoročno, na primer zaradi prihranka časa.
  • ŠTN hkrati ne puščajte dolgoročno na temperaturi čez 60 °C, nosilcev ne puščajte odloženih v topli vodni kopeli, na primer čez noč.
  • ŠTN nikoli ne segrevajte v pečici ali na žaru. S tem med drugim tudi preprečite, da se izdelek po nepotrebnem speče, kar v nobenem primeru ne more biti priznano kot razlog za reklamacijo nosilca v korist stranke.
  • Toplotni nosilci obenem niso namenjeni za vstavljanje v zamrzovalnike. Vpliv prenizke temperature pomembno zmanjšuje kakovost plastike in celotno življenjsko dobo ŠTN.
  • Za čiščenje ŠTN ne uporabljajte razkužil na alkoholni osnovi.
  • ŠTN ne odlagajte in ne shranjujte na podlagi iz PVC-ja brez vsebnosti mehčal ali drugih PVC-jih trših lastnosti. S tem namreč povečate hitrost naravne razgradnje plastike.
  • Ne pozabite, da so malomarno in nepravilno ravnanje uporabnikov, ki delajo s ŠTN, ali samovoljne spremembe v delovnem postopku z njimi pomemben dejavnik, ki zmanjšuje življenjsko dobo izdelka. Pri uporabi sledite navodilom in priporočenim postopkom. Pri segrevanju in rokovanju s ŠTN upoštevajte napotke, navedene v navodilih za uporabo, ki so za vas razumljivo napisani na podlagi dolgoročnih izkušenj in preizkusov proizvajalca. Zelo pogosto prihaja do razgradnje ŠTN zaradi napačnega ravnanja uporabnikov ali zaradi relativnega in navideznega prihranka časa ali človeškega prizadevanja ne upoštevati priporočenega postopka.

POZOR! Ne kuhati!

Uporabnik jamči, da se temperatura segretega nosilca pri njegovi aplikaciji na bolnika ne preseže.

Čas aplikacije 25–50 min v skladu z nasvetom zdravnika.

Po zaslugi posebnega materiala in dvojnih zvarov za večkratno uporabo.

POZOR!

Ob prodoru polnila v oči izprati z mrzlo vodo. Draženje kože ni znano.

Ne segrevati v pečici ali na žaru, ne vstavljati v zamrzovalnik. Ne kuhati!

V primeru poškodbe se ŠTN ne sme več segrevati.

Izdelek se lahko odstrani z navadnimi odpadki.

Shranjevanje in rok uporabnosti:

Izdelek shranjujte pri temperaturi +5 do +25 °C, v prostorih brez neposredne sončne svetlobe.

Rok uporabnosti je zajamčen za cca. 300 ciklov (segretij) ali najmanj 6 mesecev redne uporabe v skladu z navodili za uporabo. Pri dolgoročni uporabi prihaja do postopnega izsuševanja šotnega polnila, ki se lahko strdi in izgubi svoje toplotne lastnosti, in do postopne razgradnje PVC embalaže, ki lahko poči.

 


Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Uporaba prsi, za zadaj
Material guma
Možnost pranja ne