EBECO set za talno gretje Thermoflex, 200/120 W, 3,9 m2

EBECO set za talno gretje Thermoflex, 200/120 W, 3,9 m2

Številka: 972091
Samolepilna grelna preproga Thermoflex je odlična izbira za vzpostavitev talnega ogrevanja keramičnih površin in talnih oblog iz naravnega kamna. Set za talno ogrevanje Thermoflex vsebuje samolepilno grelno preprogo, termostat EB-therm 205, pregibno zaščitno cev temperaturnega tipala ter IP21 tesnilo za termostat. Celoten opis
260 €
Vključno z DDV
Dostava Mimovrste

Pri dobavitelju

3.2. predviden osebni prevzem
 
7.2. predvidena dostava na dom
 
Številka: 972091

Predstavitev

Grelna preproga EBECO Themoflex

Grelne preproge EBECO Thermoflex definira enostaven in učinkovit dizajn, ki celostno in premišljeno zagotavlja možnost talnega ogrevanja v prostoru. Izdelek je zasnovan na osnovi samolepilne mreže in grelnega kabla, ki je pričvrščen na mrežo. Za zagotavljanje enostavne vgradnje, je na spodnji strani mreže nanešen sloj izredno močnega lepila, ki poskrbi, da se grelna preproga hitro, enostavno, a učinkovito, pričvrsti na obstoječo očiščeno podlago.

Vgradnja talnega ogrevanja Thermoflex je zelo enostavna, opravi pa jo lahko vsakdo z nekaj tehničnega znanja. Pozor! Priklop na električno napajanje in povezavo termostata mora obvezno izvesti za to usposobljen električar.

western-digital

Prednosti talnega ogrevanja

Talno ogrevanje je način nizkotemperaturnega ogrevanja, s katerim dosežemo optimalno porazdelitev toplote v prostoru, kaj bistveno vpliva na dobro počutje in udobje ljudi. Za dosego dobrega počutja pri ogrevanju je bistvenega pomena, da so tla topla, v višini glave pa je lahko temperatura nekaj nižja. Prav to pa omogoča talno ogrevanje, ki kljub temu, da je običajno temperatura pri talnem ogrevanju malenkost nižja kot pri radiatorskem ogrevanju, še vedno ohranja enako raven udobja.

western-digital

Vzpostavitev električnega talnega ogrevanja

Bistvenega pomena za dobro delovanje talnega ogrevanja je poskrbeti za izolacijo tal, na katera se namešča električno talno ogrevanje. Tako bomo namreč poskrbeli ne zgolj za bolj učinkovito ogrevanje, ampak tudi za občutno manjšo porabo energije. Sistem bo namreč bolj odziven ter bo tudi hitreje ogrel tla na temperaturo nastavljeno na termostatu.

Talno ogrevanje je primerna vrsta ogrevanja za vse prostore v stanovanju. Vgradnja grelne preproge se priporoča v prostorih s keramiko oziroma na površinah in talnih oblogah iz naravnega kamna.

Vsem sistemom EBECO ogrevanja so priloženi termostati opremljeni z napredno »fuzzy« tehnologijo, ki omogoča natančno uravnavanje želene sobne temperature ter hkrati bistveno pripomore k varčevanju z energijo. Termostati imajo priložen tudi senzor za uravnavanje temperature tal.

western-digital

Uporaba grelne mreže

Grelni kabel, ki sestavlja grelno mrežo, je proizvod vrhunske kakovosti in je s svojo trpežno zasnovo izredno odporen na mehansko ali termično obrabo. Poleg tega so vsi grelni kabli EBECO prestali stresne prenapetostne teste ter dosegajo standarde skandinavskih smernic in SEMKO inštituta za certifikacijo glede omejitve elektromagnetnega sevanja.

Set za ogrevanje tal se lahko uporablja v različnih prostorih, kjer so priporočljive nastavitve minimalne moči grelne mreže naslednje:

TIP SOBE PRIPOROČENA IZHODNA MOČ
Veža, hodnik 80 – 120 W/m2
Dnevna soba, kuhinja, spalnica 60 – 90 W/m2
Kopalnica 80 – 120 W/m2
Klet/Betonska tla (dobra izolacija) 60 – 90 W/m2
Klet/Betonska tla (slaba izolacija) 90 – 150 W/m2
Garaža, delavnica 90 – 150 W/m2
Zimski vrt 120 – 160 W/m2
western-digital

Tehnične podrobnosti:

  • Površina: 3,9 m2
  • Mere: 0,5×7,8 m
  • Moč: 480 W
  • Specifična moč: 120 W/m2
  • Priključni kabel: 3 m
  • Napetost: 230 V
  • Termostat: EB-therm 205, s tipalom temperature tal

Garancija za termostat: 3 leta

Garancija za grelno preprogo: 12 let