Don Miguel Ruiz, Mojstrstvo ljubezni

Znamka: Naša številka: 639246

Don Miguel Ruiz, Mojstrstvo ljubezni

V mojstrstvu ljubezni don Miguel Ruiz osvetljuje prepričanja in domneve, utemeljene na strahu, ki spodkopavajo ljubezen in naše odnose z drugimi obremenjujejo z trpljenjem in napetostmi. Da bi svoje sporočilo navdihnil z življenjem, nas Ruiz razsvetljuje z globoko vidnimi povestmi in nam tako kaže, kako naj si pozdravimo svoje čustvene rane. Celoten opis

15.99

15,99 €
Zadnji kos!

Naša številka: 639246

Predstavitev

Opis artikla

Po tolteškem izročilu nas k naši pravi naravi, ki je sreča, svoboda in ljubezen, vodijo tri poglavitna mojstrstva.

Prvo je mojstrstvo zavestnosti. To nas uči, da se zavedamo, kaj v resnici smo. To je prvi korak proti svobodi, saj ne moremo biti svobodni, če ne vemo, kaj smo, oziroma kakšno svobodo iščemo. Tolteki so rekli: »Uzrimo se v resnici,« in so se izmojstrili v veščini ozavedanja.

Drugo je mojstrstvo preobrazbe, ki nas uči, kako naj postanemo duhovni bojevniki in »zalezujemo« svoja dejanja ter odzive, da bi se osvobodili priučenega znanja, ki nas oklepa v suženjstvo. To mojstrstvo nam kaže, kako naj spremenimo svoje »dogovore« in prepričanja – in z njimi sanje svojega življenja.

Mojstrstvo ljubezni je sad prvih dveh mojstrstev. S tolteškega zornega kota je vse, kar je, ustvarjeno iz Ljubezni.

Ljubezen je življenje samo. Ko se izmojstrimo v ljubezni, se uskladimo z Duhom Življenja, ki veje skozi nas. Tedaj nismo več telo, um ali duša; tedaj smo samo še ljubezen. Tedaj je vsako naše dejanje izraz ljubezni in ljubezen v dejanju lahko obrodi našo srečo. Ko se torej izmojstrimo v zavestnosti, preobrazbi in ljubezni, si znova pridobimo božanstvo in postanemo eno z Bogom. To pa je Toltekov cilj.

O avtorju:

Don Miguel Ruiz se je rodil v družini zdravilcev in je odraščal na mehiškem podeželju, v varstvu matere curandere (zdravilke) in deda nahuala (šamana). Družina je pričakovala, da bo Miguel osvojil stoletja staro izročilo zdravilstva in učenosti ter razširil ezoterično tolteško modrost po svetu. Toda premotilo ga je sodobno življenje in sklenil je, da bo raje vpisal medicino ter postal zdravnik. Potem pa mu je doživetje smrti postavilo življenje na glavo. Bilo je na začetku sedemdesetih let, ko se je sredi noči nenadoma prebudil, potem ko je zaspal za volanom svojega avtomobila. Naslednji hip je treščil v betonski zid. Don Miguel se spominja, da ni bil v snovnem telesu, ko je spravljal na varno svoja prijatelja. To doživetje ga je tako pretreslo, da se je povsem posvetil samoraziskovanju. Začel je preučevati modrost prednikov, se vneto učil skupaj z materjo, svojo vajeniško dobo pa sklenil v mehiški puščavi, pod vodstvom nekega mogočnega šamana. Še naprej pa ga je v sanjah učil njegov ded, ki je medtem umrl. Po tolteškem izročilu nahual vodi človeka k osebni svobodi. Don Miguel Ruiz, nahual iz rodu Orlovega viteza, je svoje življenje posvetil temu, da med ljudmi širi modrost starih Toltekov.

————————

  • ISBN 978–961–6804–00–4
  • prevajalec Uroš Kalčič
  • založba Primus
  • leto izdaje 2009
  • dimenzije 13 × 18,4
  • strani 215
  • vezava mehka
  • jezik slovenščina

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst osebna rast in duhovnost
Založnik Primus
Vezanje trda
Leto izdaje 2009
ISBN 9789616804004
Število strani 215