Beata Bishop: Čas za ozdravitev

Znamka: Naša številka: 668020

Beata Bishop: Čas za ozdravitev

Hrana kot zdravilo – pot do ozdravitve „neozdravljivega“ raka Čas za ozdravitev je knjiga, ki navdihuje in tudi najbolj bolnim vrača upanje. Celoten opis

24.9

24,90 € vključno z DDV

Naša številka: 668020

Predstavitev

Opis artikla

Čas za ozdravitev je knjiga, ki navdihuje in tudi najbolj bolnim vrača upanje.

V njej soavtorica uspešnice Zdravljenje z Gersonovo metodo podrobno opisuje osebno izkušnjo: od začetne diagnoze do popolne ozdravitve „neozdravljivega“ raka.

»Na začetku poletja 1981 bi morala umreti zaradi malignega melanoma, ene najhitreje napredujočih oblik raka. Danes sem zdrava v najširšem pomenu besede: ne le, da nisem bolna, temveč uživam v izjemno dobrem počutju in imam ogromno energije.«

Beata Bishop, avtorica (ki se počasi bliža stotemu rojstnemu dnevu)

Ko so ji proti koncu leta 1980 diagnosticirali sekundarnega raka, je Bishopova že imela diabetes, začetni osteoartritis, pogoste hromeče migrene in nenehne abscese v ustni votlini. Ob zdravljenju s tako imenovano Gersonovo metodo so vse te bolezni izginile; bilo je, kot bi se znova rodila. Dobršen del desne noge, ki ji ga je pohabila operacija rakavega tkiva, se je zarasel. Gersonova metoda, ki jo je Bishopova izvajala na svoji poti ozdravitve, temelji na celični nahranitvi in razstrupljanju. Danes ji avtorica pripisuje zasluge za svoje preživetje, kot tudi za sedanje zdravje in vitalnost:

»Rak ni stvar, ampak proces,« pravi avtorica. »Namen terapije je ravno ustaviti ta proces in ga obrniti v drugo smer, s krepitvijo imunskega sistema do najvišje mogoče stopnje, da se potem lahko upre bolezni. To dosežemo z učinkovitim razstrupljanjem in strogim režimom pitja sokov iz ekološko pridelane presne zelenjave in sadja, z obilnimi vegetarijanskimi obroki in nestrupenimi zdravili.

Šele ko nam Gersonova metoda pokaže, kako naj bi živeli, se zavemo, s čim se spopadamo: z vedno bolj onesnaženim okoljem, s strupenimi kmetijskimi kemikalijami v prehransko osiromašenih pridelkih, z nezdravimi izdelki prehranske industrije … In s samouničevalnimi navadami, kot so opijanjanje, kajenje, jemanje mamil ter patološko prenajedanje, ki vodi v debelost.

Čeprav je pripoved osebna, zadeva mnogo več kot le okrevanje nekega posameznika z nepravoverno terapijo. Mišljena je kot budnica za tiste, ki so pripravljeni slišati in Ariadnina nit, ki vodi človeka iz sodobnega bolezenskega labirinta.

Podrobnosti

  • originalni naziv: A time to heal
  • prevajalec: Erik Majaron
  • dimenzije: 13,5 × 21,0 × 2,5 cm
  • jezik: slovenščina

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst osebna rast in duhovnost
Založnik Primus
Vezanje mehka
Leto izdaje 2014
ISBN 9789612813765
Število strani 312