Goodyear guma F1 Asymmetric2 - 205/45 R16 83Y

Ocena: 4 1 ocen Znamka: Goodyear Naša številka: 626798

Brezplačna dostava

Goodyear guma F1 Asymmetric2 - 205/45 R16 83Y

Letna avtomobilska pnevmatika znamke Goodyear. Celoten opis

100.5
4 1

157,38 €
100,50 €
-36%

Naša številka: 626798

Predstavitev

Opis artikla

Eagle F1 Asymmetric 2 je najnovejša v seriji vrhunskozmogljivih letnih pnevmatik Goodyear. Razvili so jo s ciljem, da bi presegli že tako visoka pričakovanja, ki jih je utrdil uspeh njene predhodnice, Goodyear Eagle F1 Asymmetric. Ta pnevmatika je bila že takoj po svoji predstavitvi v neodvisnih testih deležna najvišjih priporočil strokovnjakov in avtomobilskih revij širom po Evropi, med katerimi so:

  • finska revija Tuulilasi, zmagovalka testa pnevmatik;
  • britanska revija Evo, zmagovalka testa pnevmatik;
  • britanska revija Autocar, zmagovalka testa pnevmatik;
  • nemška revija Powercar, na testu pnevmatik ‚zelo priporočljiva‘;
  • nemška revija Auto Zeitung, na testu pnevmatik ‚zelo priporočljiva‘.

Tehnologija aktivnega zaviranja pri novi pnevmatiki Eagle F1 Asymmetric 2 povečuje površino pnevmatike, ki je med zaviranjem v stiku s podlago, zaradi česar je tako na suhi kot tudi na mokri cesti zavorna pot občutno krajša – dokaz nenehnih prizadevanj podjetja Goodyear, da bi prispevali k večji varnosti v cestnem prometu.

Potrjeno od TÜV: Krajša zavorna pot na mokrih in suhih cestah, prvorazreden kotalni upor

Pnevmatiko Eagle F1 Asymmetric 2 so temeljito preizkusili v neodvisni organizaciji za testiranje TÜV SÜD Automotive, in sicer decembra 2010 na testnih progah v Franciji in Nemčiji. Pnevmatika se je izjemno dobro obnesla, saj je dosegla 3 metre krajšo zavorno pot na mokrih cestah od povprečja, ki so ga dosegle tri glavne konkurenčne pnevmatike, s katerimi so jo primerjali. Ko se je Eagle F1 Asymmetric 2 že popolnoma ustavila, so se testirane konkurenčne pnevmatike še vedno kotalile s povprečno hitrostjo 22 km/h.*

Pnevmatika se je dobro odrezala tudi na testih zaviranja in vodljivosti na suhi podlagi, saj se je ustavila 2 metra prej od povprečne zavorne poti treh glavnih tekmic. Tudi na suhih cestah so se testirane konkurenčne pnevmatike še vedno kotalile s povprečno hitrostjo 24 km/h, medtem ko se je Goodyear Eagle F1 že popolnoma ustavila.

Prav tako so testi organizacije TÜV SÜD Automotive potrdili, da ima Eagle F1 Asymmetric 2 prvorazreden kotalni upor v svoji kategoriji, kar 7% nižji od ostalih.

Bolje pripravljeni na nepričakovano s tehnologijo ActiveBraking

Kot nadgradnja svoje uspešne predhodnice nova Eagle F1 Asymmetric 2 s tehnologijo aktivnega zaviranja, diagonalno zgradbo karkase in zmesjo tekalne plasti z visoko vsebnostjo silike postavlja nove standarde zmogljivosti na suhi in mokri podlagi, vodljivosti in zaviranja v segmentu vrhunskozmogljivih pnevmatik.

Tehnologija ActiveBraking v novi Eagle F1 Asymmetric 2 povečuje naležno ploskev pnevmatike med zaviranjem. Medtem ko klasične pnevmatike med zaviranjem kažejo minimalne ali nobene spremembe, se bloki pri Eagle F1 Asymmetric 2 zaradi svoje specifične oblike med delovanjem sile zaviranja povečajo, zaradi česar je večja tudi naležna ploskev pnevmatike. Večja naležna ploskev pomeni boljši oprijem, ki nadalje vodi do krajše zavorne poti.

Priporočamo, da pred nakupom preverite ustreznost dimenzije, hitrostnega razreda in nosilnosti s homologacijo vozila. Hitrostni razred zimske pnevmatike je lahko dva razreda nižji od razreda v homologaciji (npr. letna pnevmatika H dovoljuje zimsko pnevmatiko T).

Tehnične podrobnosti

  • nosilnost: 83
  • hitrost: Y (do 300 km/h)
  • izkoristek goriva (razred): E
  • oprijem na mokri podlagi (razred): A
  • hrup zunanjega kotaljenja [dB]: 70

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Širina 205 mm
Višina (presek) 45
Premer 16 Palcev
Indeks nosilnosti 83
Indeks hitrosti Y
Sezona Poletni