Goodyear guma EfficientGrip 235/45R19 95V MOE ROF FP

Znamka: Goodyear Naša številka: 1000679

Goodyear guma EfficientGrip 235/45R19 95V MOE ROF FP

Letna avtomobilska pnevmatika znamke Goodyear. Celoten opis

221.29

358,07 € Vključno z DDV
221,29 €
-38%

Naša številka: 1000679

Predstavitev

Opis artikla

Goodyearovi inženirji so razvili novo viskozmogljivo letno pnevmatiko EfficientGrip, ki je izjemno prijazna do okolja. Pnevmatika zamenjuje dosedanjo Excellence, močno pa bo prisotna tudi v prvi vgradnji.

Nova tehnologija FuelSaving s peresno-lahko strukturo plašča, z inovativnimi materiali in novo generacijo zmesi zmanjšuje količine energije, ki je potrebna za kotaljenje pnevmatike.

Goodyear EfficientGrip omogoča znatna zmanjšanja pri porabi goriva, s čimer se zmanjšujejo tudi izpusti CO2. Pnevmatika traja tudi mnogo dlje, s čimer dobimo večjo kilometražo za svoj denar. Vse te izboljšave pa ne pomenijo, da so se ostale karakteristike poslabšale, saj ohranjajo karakteristike pri vožnji pnevmatike po mokri podlagi na zavidljivem nivoju v primerjavi s konkurenco.

Prenovljena pnevmatika Goodyear EfficientGrip se ponaša s posebno tehnologijo varčevanja goriva. Na račun zmanjšanega kotalnega upora (do 30 % v primerjavi z običajnimi pnevmatikami) se poraba avtomobila z motorjem z notranjim izgorevanjem zmanjša za približno 6 %.

V primerjavi s prvo izvedenko tega modela je Goodyear-ovim gumarskim strokovnjakom pri prenovljeni različici uspelo za 13 % zmanjšati kotalni upor, za 2 % so skrajšali zavorno pot tako na suhi kot mokri podlagi, za 1,9 % manjša je poraba goriva avtomobila, za odtenek pa je znižan tudi hrup pnevmatike, ki znaša le 71 dbA.

Priporočamo, da pred nakupom preverite ustreznost dimenzije, hitrostnega razreda in nosilnosti s homologacijo vozila. Hitrostni razred zimske pnevmatike je lahko dva razreda nižji od razreda v homologaciji (npr. letna pnevmatika H dovoljuje zimsko pnevmatiko T).

Tehnične podrobnosti

  • nosilnost: 95
  • hitrost: V
  • izkoristek goriva (razred): C
  • oprijem na mokri podlagi (razred): A
  • hrup zunanjega kotaljenja [)]: 67

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Širina 235 mm
Višina (presek) 45
Premer 19 Palcev
Indeks nosilnosti 95
Indeks hitrosti V
Sezona Poletni
Kotalni upor C
Oprijem v mokrem A
Emisija hrupa 1